Jaunumi

Steidzams aicinājums no ITF un ETF solidarizēties ar Spānijas dokeriem
09.02.2017 08:31

Aicinām nekavējoties paust solidaritāti Spānijas ostas strādniekiem, kuri protestē pret valdības plāniem pārstrādāt normatīvos noteikumus par darba organizāciju valsts ostās. 

Tas ir ITF aicinājums visām dokeru arodbiedrību dalīborganizācijām. Tas rādās pēc tam, kad ITF un ETF kļuva zināms, ka valdība ir brīdinājusi Spānijas arodbiedrības par nodomu apstiprināt likumu, kas orientēts uz ostas darba tirgus agresīvu destabilizējošu liberalizāciju. Arodbiedrības paziņoja federācijām, ka valdības plānos ir iekļauta pat pašreizējās dokeru reģistrācijas sistēmas atcelšana, kas ir pretrunā ar ILO 137. Konvenciju.

“Par neticamu” ITF prezidents un dokeru sekcijas priekšsēdētājs Pedijs Kramlins nosauca “Spānijas valdības bezjūtīgo attieksmi pret spāņu darba vietām, spāņu reputāciju un starptautiskajām konvencijām”.

Patlaban, 20., 22. un 24.februārī, visās Spānijas ostās tiek plānoti streiki. ITF jūras koordinatore Žaklīna Smita vērsās pie valdības ar aicinājumu atteikties no nepārdomātā priekšlikuma un tā vietā pāriet pie sarunām.

Atbildot uz to, Spānijas darba ministrs 16.februārī paziņoja, ka reforma ostā ir apturēta un ir plānots sākt sarunas starp sociālajiem partneriem ar valdības starpniecību.

Vairāk informācijas angļu valodā šeit.