Jaunumi

Taisnīgs transports – tas ir drošs transports
27.03.2019 11:37

ITF ģenerālsekretārs Stīvens Kottons vērsās pie tūkstošiem transporta darbinieku, kuri sapulcējās protesta demonstrācijā Briselē, lai pieprasītu Taisnīgu transportu Eiropai. Viņš uzstājās mītiņā, paziņojot, ka Starptautiskā Transporta darbinieku federācija strādās, lai apvienotu cilvēkus, pamatojoties uz mūsu kopīgajiem mērķiem, pret mūsu kopējiem ienaidniekiem.

“Uz sauszemes, jūrā un gaisā vairāk nekā 10 miljoni eiropiešu strādā transportā. Vilcienu vadītāji, autobusu, taksometru vadītāji, kravas automašīnu vadītāji, jūrnieki, dokeri, piloti un stjuarti – mēs visi kopā veicam kustību Eiropā, attīstām ekonomiku un sabiedrību, kas vienkārši nespēj funkcionēt bez mums”.

Viņš trupināja ar šādu paziņojumu: “Tā kā maija beigās notiks Eiropas vēlēšanas, mēs izvirzīsim prasības politiķiem, sauksim viņus pie atbildības un mūsu balsis būs dzirdamas ikvienā Eiropas Savienības valstī”. Taisnīgs transports šodien!

Stīvam Kottonam mītiņā savu balsi pievienoja Eiropas transporta darbinieku federācijas (ETF) prezidents Frenks Morels: “Mēs sapulcējāmies šeit, lai pamodinātu Eiropas parlamenta locekļus, kuri turpina ignorēt transporta darbinieku prasības. Viņiem ir jāsadzird mūs. Mēs gribam redzēt tādu Eiropu, kuru varēsim saukt par savu, Eiropu strādājošajiem, solidāru Eiropu, sociālu Eiropu ar vienādām tiesībām katram darbiniekam. Eiropu, kura nevienu neatstās aiz muguras”.

Plašāka informācija angļu valodā pieejama šeit.