Jaunumi

Starptautiskais likums par vardarbības izskaušanu: ITF veicina darbu pie tā pieņemšanas
19.07.2018 09:18

Starptautiskajā darba konferencē piedalījās ITF delegācija, ko vadīja Džodija Evansa un Klēra Klārka no ITF sieviešu nodaļas un kuras sastāvā bija iekļautas Kenijas, Peru un Kanādas pārstāves.   

Grupas locekļi cieši sadarbojās ar transporta darbinieku arodbiedrību pārstāvjiem no savu valstu delegācijām un ieguva vadošo lomu darba ņēmēju grupā pirms komitejas vēsturiskās sanāksmes, kā arī tās darba gaitā.

Tika panākta vienošanās, ka tiesību akts būs konvencijas vai ieteikuma veidā, kas nodrošinās būtiskas iespējas darba ņēmējiem un to arodbiedrībām. 

„Mēs esam saņēmuši stingru atbalstu ITF visos līmeņos. Nesen ETF veiktā aptauja par uzmākšanos un vardarbību attiecībā pret sievietēm transporta nozarē ar nosaukumu „Drošībā gan mājās, gan darbavietā”, kā arī arodbiedrības „Unifor” programma par citu sieviešu tiesību aizstāvju apmācību ir pavēruši ceļu mūsu pirmajiem sasniegumiem federācijas līmenī kopumā”.  

Ar e-pasta starpniecību jūs varat pastāstīt par savu pieredzi saistībā ar vardarbības gadījumiem darbavietā, kā arī pievienoties kampaņai par vēsturiskā tiesību akta pieņemšanu. Rakstiet uz e-pasta adresi: women@itf.org.uk.

Plašāka informācija angļu valodā pieejama šeit.