Jaunumi

Solidaritātes akcija, atbalstot dokeru arodbiedrības līderi Leonīdu Tihonovu
06.11.2014 14:21

Otrdien, 28. oktobrī, Maskavā norisinājās solidaritātes piketi, atbalstot Krievijas dokeru arodbiedrības Vostočnajas ostas (Primorskas novads) arodorganizācijas līderi Leonīdu Tihonovu. Akciju organizators bija Krievijas Darba konfederācija, kura ir Krievijas dokeru arodbiedrības dalīborganizācija. Akcijas norisinājās pie KF Valdības Primorskas novada Administrācijas pārstāvniecības un pie „Pārvaldošās ostas kompānijas”, kas ir AAS „Vostočnajas osta” īpašniece, biroja.

Atgādināsim, ka pret Leonīdu Tihonovu, pamatojoties uz AAS „Vostočnajas osta” vadības iesniegumu, tika uzsākta kriminālvajāšana. Krievijas un starptautiskās arodbiedrības nešaubās, ka ierosinātā krimināllieta ir uzskatāma par kriminālvajāšanu saistībā ar viņa arodorganizācijas aktivitātēm. Leonīda un vairāku viņa arodorganizācijas kolēģu kriminālvajāšana aizsākās 2012. gada jūnijā pēc Krievijas dokeru arodbiedrības organizētā mītiņa. Tad ostas darbinieki iestājās pret „aizņēmuma” darba prakses izplatīšanos ostā, kā rezultātā tiek zaudētas dažādas piemaksas, atvaļinājumi, piemaksas par kaitīgiem darba apstākļiem un citas sociālās garantijas.

5. novembrī plānota sprieduma pasludināšana Leonīda Tihonova lietā. Primorskas novada dokeri solidaritātes ar Leonīdu Tihonovu akcijas ietvaros organizē dokeru darba kolektīvu kopsapulces, starp piejūras ostu darbiniekiem izplata informāciju par arodbiedrības līdera kriminālvajāšanu.

Lai palīdzētu, sekojiet saitei: http://ktr.su/act/detail.php?ID=2929

Arodbiedrības darbs – nav noziegums!