Jaunumi

Portugāles dokeru uzvara vispārējas solidaritātes rezultātā
21.02.2014 11:37

Streiki Portugāles ostās tika pārtraukti pēc tam, kad darbā tika atjaunoti 47 iepriekš atlaistie strādnieki, bet vadība pārliecināja strādniekus par to, ka notiks sarunas par jauno kolektīvo līgumu.

Dokeri visā Eiropā solidarizējās ar Portugāles dokeriem, un šīs akcijas koordinēja Eiropas Transporta darbinieku arodbiedrību federācija (ETF) un Starptautiskā dokeru padome (IDC). Papildus nozares organizētajām akcijām un solidaritātes atbalsta pasākumiem Portugāles vēstniecībām Beļģijā, Dānijā, Igaunijā, Francijā, Vācijā, Grieķijā, Latvijā, Nīderlandē, Rumānijā, Spānijā un Lielbritānijā tika nosūtītas protesta vēstules.

ETF dokeru sekcijas priekšsēdētājs Terjē Samuelsens saka: „Tas ir nozīmīgs solis uz priekšu Portugāles arodbiedrībām un lieliska ziņa visiem Eiropas dokeriem. Atkal starptautiskā solidaritāte ir palīdzējusi sasniegt rezultātu un izrādījusies izšķiroša šajā situācijā. Mēs darīsim visu iespējamo, lai šādus pozitīvus rezultātus panāktu visās pašreizējos strīdos, it īpaši Norvēģijā”.

Ar plašāku informāciju (angļu valodā) var iepazīties šeit.