Jaunumi

ITF prezidenta Peddija Kramlina un ITF ģenerālsekretāra p.i. Stīvena Kottona uzruna
31.01.2014 16:32

Dārgie brāļi un māsas!

Jaunais 2014. gads kļūs par pārmaiņu un izaicinājumu gadu, bet ITF un mūsu biedru arodbiedrības ciešās rindās iet tām pretī. Mūsu priekšā ir izaicinājumi: stingras ekonomijas režīms, konservatīvisma principi un darba devēju augstprātība; privatizācija, sagrautas sabiedriskā transporta sistēmas un daudz kas cits.

Mēs dzīvojam pasaulē, kur tiek uzskatīts, ka ir pieklājīgi būt bagātam, kur sieviešu karjeru ierobežo stikla griesti[1], kur pakalpojumu kvalitāte pasliktinās no dienas dienā, bet darbaļaužu ekspluatācija kļūst arvien globālāka. Tam visam ir jāstājas pretī, bet tikai arodbiedrības ir uzņēmušās šo darbu. ITF arodbiedrības cenšas panākt pārmaiņas: balss tiesības strādājošai jaunatnei, vardarbības likvidēšana attiecībā pret sievietēm.

Augustā Sofijā notiks ITF kongress – tur mēs sāksim pilnā mērā stiprināt un attīstīt mūsu kolektīvo vadību, prātu, pieredzi un uzticību ideāliem, kas ir mūsu savstarpēji saistīto arodbiedrību rīcībā. Tieši tur mēs formulēsim darbības programmu, ar cieņu uzklausot cits citu, un noslēgsim šo darbu.

Pateicamies visiem par pastāvīgu atbalstu un solidaritāti. ITF spēks ir mūsu vienotībā.

 

Jūsu,

Peddijs Kramlins

ITF prezidents

 

Stīvens Kottons

ITF ģenerālsekretāra p.i.

 

Sīkāku informāciju par kongresu var uzzināt kongresa mājas lapā.


[1] Stikla griesti ir politisks termins, ko izmanto, lai attēlotu neredzamu, nepārejamu barjeru, kas neļauj mazākuma pārstāvjiem un sievietēm pakāpties uz karjeras kāpņu augstākajiem pakāpieniem, neatkarīgi no to kvalifikācijas vai panākumiem.