Jaunumi

Covid-19 pandēmijas noteikumu neievērošana izraisīs "ekoloģisko katastrofu"
23.09.2020 10:39

Rīcība, ja neievērojot Covid-19 pandēmijas noteikumus, izraisīs cilvēku bojāeju, novedīs pie “ekoloģiskās katastrofas” – paziņo jaunākā atskaite par jūras kuģniecību.

Starptautiskā transporta darbinieku federācija (ITF) uzstājās ar nopietnu brīdinājumu par to, ka turpmāko darbību gadījumā, ja netiks  ievēroti Covid-19 noteikumi pandēmijas laikā, vai pie pastāvīgiem noteikumu pārkāpumiem, palielināsies nelaimes gadījumi jūrā un pieaugs ekoloģisko katastrofu skaits.

Šīs prognozes izklāstītas jaunajā ITF drošības komitejas pārskatā, kas ir publicēts šodien: Beyond the Limit: How Covid-19 corner-cutting places too much risk in the international shipping system.

“Ņemot vērā pieaugošo pušu iespēju nelīdzsvarotību, ko izraisījusi apkalpes maiņas krīze,  atzīmēsim ievērojamu spiedienu uz apkalpes locekļiem, kuri cenšas nesatraukt savus darba devējus tāpēc, ka tā ir vienīgā puse, kas spēj sniegt viņiem repatriācijas iespējas pēc vairākiem mēnešiem jūrā. Turklāt, lielākā daļa darba devēju gaida no  ekipāžas locekļiem šo uzdevumu labprātīgu izpildi attiecībā uz attālinātu pārbaudi, papildus savai, jau tā pārmērīgai darba slodzei, bieži vien, kad jūrniekam jāseko līdzi visu pārējo drošībai.

“Pandēmija vai ne-pandēmija, bet sabiedrība nepieņem jaunus bojāejas gadījumus jūrā, uz kuģiem, kas izkaisīti jūrās un okeānos, kas  izlej naftu dārgās jūras floras un faunas zonās. Tā ir nozarē pieļautā augstā riska sekas.”

“Mēs izpratām elastīgas pieejas nepieciešamību agrīnajā šīs epidēmijas posmā. Bet pagājuši jau seši mēneši, un mēs esam sasnieguši maksimāli drošu izņēmumu līmeni,  strādāšanas  termiņu pagarinājumu un pārāk ērtas šo, dzīvības glābšanas jūrā, noteikumu interpretācijas. Ja netiks veikti pasākumi, tas izraisīs cilvēku bojāeju un nelabojamus zaudējumus jūras ekosistēmai” – teica Barčellona.

Vairāk informācijas angļu valodā šeit

Jūs varat lejupielādēt pilnu atskaites tekstu šajā vietnē.