Jaunumi

Aicinājums protestam pie Hondurasas vēstniecības sakarā ar arodbiedrību vajāšanu Puerto-Kortes ostā (Hondurasa)
19.03.2014 14:33

ITF aicina saistītās arodbiedrības organizēt protesta akcijas pie Hondurasas vēstniecības savās valstīs, lai ātrāk atrisinātu un izbeigtu šo, pret arodbiedrībām vērsto, kampaņu Hondurasā.

Ceturtdien (20.martā) notika protesta demonstrācija pie Hondurasas vēstniecības Londonā. ITF delegācijas sastāvā bija ITF ģenerālsekretāra p.i. Stīvens Kottons un ITF prezidents, kā arī dokeru sekcijas priekšsēdētājs Peddijs Kramlins.

Uz šodienu arodbiedrības SGTM (Sindicato Gremial de Trabajadores del Muelle) līderis Viktors Krespo bija spiests bēgt no valsts pēc vairākiem uz viņa dzīvību vērstiem uzbrukumiem, bet viņa tēvu nogalināja aizdomīgos apstākļos. SGTM arodbiedrības grāmatvedis tika nepamatoti atlaists, bet arodbiedrības biedri tika arestēti un apsūdzēti terorismā pēc miermīlīgiem protestiem februārī ostā. Nesen SGTM arodbiedrības ofisos iebruka Hondurasas policija un meklēja tos arodbiedrības biedrus, kuri piedalījās likumīgā un miermīlīgā protesta akcijā, ko organizēja ILWU arodbiedrības operators ICTSI terminālī Portlendā, ASV.

Sīkāku informāciju (angļu valodā) var izlasīt šeit.