Jaunumi

Solījums veikt pārkāpumu izmeklēšanu attiecībā uz Hondurasas dokeru arodbiedrību
21.03.2014 14:35

Saņemts Hondurasas vēstnieka Lielbritānijā solījums „izmeklēt un iejaukties” situācijā, sakarā ar ilgstošiem dokeru arodbiedrības biedru tiesību pārkāpumiem Puerto-Kortes ostā.

Viktors Krespo, SGTM dokeru arodbiedrības līderis, kurš piedalījās tikšanās laikā ar Hondurasas vēstnieku Londonā 20.martā ITF delegācijas sastāvā, kopā ar ITF prezidentu un vienlaicīgi ITF dokeru sekcijas priekšsēdētāju Peddi Kramlinu, ITF ģenerālsekretāra p.i. Stīvenu Kottonu un jūras koordinatoru Tomasu Abrahamsonu.

Tajā pašā laikā ITF dokeru komitejas locekļi, kuri pārstāvēja visas pasaules ostas darbiniekus, organizēja pie vēstniecības ēkas demonstrāciju ar aicinājumu vest „sarunas, nevis iebiedēšanu”.

Vēršoties pie klātesošajiem no Hondurasas vēstniecības kāpnēm ceturtdien, Peddi Kramlins pēc tikšanās ar Hondurasas vēstnieku teica: „Mums notika rezultatīva, atvērta un atklāta diskusija. Vēstnieks piekrita tam, ka nepieciešams veikt arodbiedrību tiesību un cilvēktiesību pārkāpumu izmeklēšanu, kādi pēc ziņojumiem ir bijuši Puerto-Kortes ostā. Mēs visi piekrītam, ka ļoti svarīga ir visu pušu sadarbība, kas palīdzēs atrisināt šo situāciju”.

ITF aicina visas biedru organizācijas tuvākajās dienās un nedēļās organizēt akcijas Hondurasas ostas darbinieku atbalstam pie vēstniecībām savās valstīs, tādā veidā izsakot solidaritāti brāļiem un māsām, kas cieš no represijām Hondurasā.

Daudz sīkāka informācija – šeit  www.sosvictor.org

ŪTAF prezidenta Alekseja Holodņuka vēstuli, kas adresēta Hondurasas prezidentam Huanam Orlando Ernandesam (angļu valodā) var izlasīt šeit.