Jaunumi

ITF paziņo kompānijai Ševron (Chevron): Pietiek slēpt galvu smiltīs, pienācis laiks atzīt īstos Austrālijas projekta atlikšanas iemeslus
07.04.2014 07:17

Globālā kampaņa, aicināta pastāstīt visiem par Austrālijas kompānijas Ševron projekta „Gorgon” budžeta grafika un pārejas īstenajiem izjukšanas iemesliem, kas sākās pēc ITF un Austrālijas jūras arodbiedrības MUA iniciatīvas.

Kampaņa sākās ar video rullīša publikāciju internetā, kā arī ar piecus metrus augstas instalācijas, kompānijas Ševron vadītāja figūras veidā, kas slēpj galvu smiltīs.

Austrālijas kalnrūpniecības un metalurģijas uzņēmumu asociācija (AMMA) netaisnīgi apvainoja rietumu Austrālijas jūras arodbiedrības MUA nodaļu tajā, ka arodbiedrības vainas dēļ radušās problēmas ar projektu „Gorgon”, kura ietvaros tiek veiktas vērienīgas gāzes atradņu izstrādes Rietumu Austrālijas ziemeļrietumu piekrastē ( http://www.chevronaustralia.com/our-businesses/gorgon).

Arodbiedrība centās vest sarunas par jauna vispārējā kolektīvā līguma noslēgšanu, ieskaitot jūras nozares darbiniekus, kuri nodarbināti naftas gāzes rūpniecības jūras objektos, bet tagad kompānija Ševron nepamatoti apvaino arodbiedrības projekta budžeta pārsniegšanā un grafika izjukšanā.

ITF prezidents un MUA arodbiedrības nacionālais sekretārs Peddijs Kramlins izteica neizpratni par kompānijas Ševron nevēlēšanos sēsties pie sarunu galda ar arodbiedrībām, lai kopīgi panāktu stabilas un funkcionējošas savstarpējās attiecības ar darba kolektīvu: „Projekts Gorgon” ir viens no pasaulē lielākajiem projektiem. Kompānijai Ševron ļoti nepieciešams veidot labas attiecības ar darba kolektīvu, ar tiem, kas strādā minētajā projektā.

Daudz sīkāku informāciju angļu valodā var izlasīt šeit.