Jaunumi

ITF aicina solidarizēties ar Indijas dokeriem, kuriem draud masveida atlaišanas
04.03.2015 10:07

Piecas Indijas arodbiedrību federācijas ir apvienojušās, lai organizētu kopīgu vēsturisku kampaņu, aizstāvot dokeru nodarbinātības garantijas, gatavojoties ostas akcionēšanai. Tās, sākot ar 9.martu, 11 lielākajās valsts ostās ir izsludinājušas beztermiņa streiku. Streikā piedalās šādas federācijas: Nacionālā ostinieku un dokeru federācija, Nacionālā ūdens transporta darbinieku federācija, Nacionālā ostu un doku darbinieku federācija, Piestātņu, ostu un doku darbinieku federācija, Indijas ostinieku un dokeru federācija.

Valdība ierosina izdarīt labojumus 1963.gada Likumā par trastiem par īpašuma tiesībām un apsaimniekošanu lielākajās ostās, kas vēl joprojām aizsargā ostu statusu, lai lielākās ostas kļūtu par neatkarīgiem akciju uzņēmumiem. Arodbiedrības baidās, ka šī iniciatīva pavērs iespējas privatizācijai nākotnē, kas būtiski ietekmēs ostas, atņemot dokeriem darbu, bet pensionāriem – pensijas.

Vairāk nekā 30 tūkstoši dokeru lielākajās Indijas ostās nacionālās rīcības dienas ietvaros 8.janvārī organizēja masu protestus, uzstājoties pret valdības izvirzītajiem privatizācijas plāniem.

Ar plašāku informāciju (angļu valodā) var iepazīties šeit.